گروه آموزشی رشته صنایع چوب و کاغذ فنی و حرفه ای شهر تهران

اعضای گروه : کاوه اسدی خوانساری روز کاری گروه : یکشنبه ها

گروه آموزشی رشته صنایع چوب و کاغذ فنی و حرفه ای شهر تهران

اعضای گروه : کاوه اسدی خوانساری روز کاری گروه : یکشنبه ها

آشنایی با رشته (لطفا نظر دهید)

بنام معمار طبیعت 

 

آشنایی با رشته صنایع چوب وکاغذ 

  

آموزش مدرن صنعت چوب و کاغذ در ایران عمر کوتاهی دارد و به همین علت تا حد زیادی ناشناخته است. موسس این علم مرحوم آقای دکتر رضا حجازی بوده که بدلیل توانایی های ویژه و ایجاد ارتباط مثبت با شاگردانش افراد بسیاری را که هم اکنون اساتید دانشگاهها هستند پرورش علمی و عرفانی دادند. یکی از شاگردان ایشان در دانشگاه تهران مرحوم پروفسور پرویز نیلوفری بودند که دارای 3 فوق دکترا در رشته چوب و کاغذ بوده و در سال 1989 به افتخار کاندید جایزه نوبل مفتخر گردیدند.

هنرجویان در این رشته جنبه های مختلف هنر خود را در غالب تولید محصولات ارائه کرده و در صورت علاقه،میتوانند به بازار تولید وارد شوند.

امروزه در بین صنایع ایران متأسفانه فقط چندین رشته پویاست و اغلب رشته ها به صنایع مونتاژ تبدیل شده اند، خوشبختانه رشته صنایع چوب  و کاغذ از صنایعی است که در اغلب موارد متکی به مردان این مرز و بوم است و به همین دلیل کسانی که به این حرفه مشغول می شوند از موفقیت نسبی بهره مند می گردند. البته لازم است

هنرجویان عزیز در دروس تخصصی توانایی لازم را داشته باشند تا بتوانند در کارخانه یا کارگاه موفق شوند.

هنر جویانی که موفق به دریافت دیپلم در این رشته گردند می توانند در مقطع کاردانی گرایش سازه های چوبی در دانشکده های دولتی اصفهان ، مشهد ، همدان ، ساری ، اردکان یزد ، صومعه سرا ، کرمان ، گنبد و تهران هم بصورت روزانه (رایگان) و هم شبانه (پرداخت شهریه) تحصیل کنند. رشته صنایع چوب و کاغذ در مقاطع بالاتر دارای 5 گرایش بوده و امکان تحصیل تا دکترای تخصصی (PHD) در ایران وجود دارد.

هنرجویان پس از دو سال تحصیل در هنرستان قادر خواهند بود طرح اولیه سازه را رسم کرده و با توجه به شناخت مواد اولیه، محاسبات طرح را انجام داده و بر اساس روابط استاتیک، ابعاد لازم را برای تولید بدست آورند و سپس نقشه تخصصی آنرا کشیده و با توجه به ابزارهای موجود، قدرت تخیل خود را بکار بسته و محصول مورد نظر را خلق نمایند. این رشته از نظر هنری به منبت، خاتم، معرق و روکش کاری نیز مرتبط می شود و از طرفی به صنایع بزرگ مثل تولید انواع کاغذ، مقوا، کارتن، انواع الوار، تخته فیبر، لترون، MDF، HDF، تخته چندلا، انواع کامپوزیت، چوبپلاستیک، چوب-سیمان، روکش و بسیاری از محصولات صنایع شیمایی چوب اشاره کرد. بطور کلی تعداد محصولاتی که از چوب گرفته می شود به چندین هزار می رسد!

این اطلاعات جهت افزایش سطح آگاهی عمومی مربوط به این رشته ارائه می گردد، زیرا بسیار از مردم از تولیدات مهندسی چوبی بی خبرند و بر این گمانند که این رشته مشابه درودگری یا نجاری است در حالیکه روشهای تولید علمی مدرن از سال 1303 در هنرستان شهید بهشتی توسط اساتید آلمانی و اطریشی تاسیس شد و تحقیقات گسترده علمی چوب و کاغذ در دانشگاه تهران از سال 1361 آغاز شد و امروزه بیش صد نفر از اساتید این رشته در دانشکده های شانزده شهر ایران مشغول به تدریس می باشند.

با کمال افتخار گردش مالی سال 88 صنایع چوب و کاغذ در ایران با صنایع پتروشیمی(که از حمایتهای دولت برخوردار است) برابری کرد و بر اساس نمودارهای رسمی هر سال رشد بیشتری نسبت به صنایع دیگر  داشته که نشان از تلاش خستگی ناپذیر دست اندر کاران این رشته است.

تهیه شده  در  اداره کل شهر تهران - 1390

گروه فنی و حرفه ای صنایع چوب و کاغذ - کاوه اسدی

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد